Formule1
Michael Schumacher
Home
Links
Nieuws
De coureurs
De teams
De circuits
De stand
Kalender
About
Polls
Formule1 vanaf 1950

mschumibig.jpg

Naam : Michael Schumacher
Geboortedatum: 3 januari 1969
Geboorteplaats: Hürth-Hermülheim (Kerpen), Duitsland
Leeftijd: 35 jaar
Lengte: 1.74 m
Gewicht: 77.5 kg
Bloedgroep: AB-negatief
Woonplaats: Vufflens-le-Château, Zwitserland
Stem: Stem van Michael Michael Schumacher (20 Kb, MP3)
Getrouwd: Met Corinna Betsch op 5 augustus 1995
Kinderen: Gina Maria (20 februari 1997) Mick (22 maart 1999)
Vooropleiding: Automonteur (Opleiding bij garage Bergermeister)
Huisdieren: Honden
Hobbies: Karting - Bioscoop - Motorrijden
Autos: Fiat 500 - Bugatti EB110 - Lancia Zeta - Ferrari 550 Maranello
Vliegtuig: Een Challenger
Favoriete Sport: Mountainbiken Fitness - Joggen - Voetbal
Favoriete TV Programma: 7 Tage - 7 Köpfe
Rituelen voor de start van een race: De wagen vanaf de linkerzijde binnengaan
Favoriete eten: Italiaans
Favoriete drank: Apfelschorle ( Appelsap met mineraalwater)
Favoriete muziek: Michael Jackson - Phil Collins - M. Rosenberg Tina Turner - Whitney Houston

Biografie van Michael Schumacher:
Michael Schumacher begint op zijn vierde met karten. In 1984 en '85 is hij Duits juniorenkampioen en dat laatste jaar eindigt hij bovendien als tweede in het wereldkampioenschap.

In 1986 stapt hij over naar de senioren en wordt hij derde in het Duitse en Europese kampioenschap. Het jaar erna wint hij beide titels. Ook wordt hij kampioen in de Formule Konig in 1988. Datzelfde jaar leveren zijn optredens in het Europees kampioenschap Formule Ford 1600 een tweede plaats in de eindstand op.

Willi Weber biedt hem in 1989 een plaats aan in diens Formule 3-team. Schumacher eindigt het kampioenschap als derde. Het jaar erop haalt hij de Duitse titel binnen en schrijft hij de belangrijke Formule 3-race in Macau op zijn naam. Schumacher eindigt in 1990 ook nog eens als vijfde in het wereldkampioenschap sportwagens, waarbij hij een race wint. In 1991 rijdt hij opnieuw in het wereldkampioenschap sportwagens en in de DTM. Ook maakt Schumacher een kort uitstapje in de Japanse Formule 3000.

Maar zijn belangrijkste wapenfeit dat jaar is Schumachers debuut in de Formule 1. In een Jordan zet hij op Spa-Francorchamps de zevende tijd neer, maar in de wedstrijd komt hij door pech niet verder dan de tweede bocht. Vanaf Monza zit Schumacher in een Benetton-Ford. In 1992 in Mexico beklimt hij voor de eerste keer het podium en in Belgie boekt hij zijn eerste overwinning.

In 1993 blijft het opnieuw bij een overwinning, in Portugal. Het jaar erna echter scoort hij er acht. Ondanks diskwalificaties en uitsluitingen wordt hij wereldkampioen, al moet hij er Damon Hill voor van de baan rijden. In 1995 stelt Schumacher met negen zeges zijn tweede titel veilig, waarna hij besluit om voor Ferrari te gaan rijden. 1996 wordt een moeilijk jaar, waarin hij toch nog drie overwinningen bij elkaar rijdt.

In 1997 is de Ferrari een stuk betrouwbaarder en dingt hij tot de laatste race mee om de titel. De Duitster laat het weer op een crash aankomen, maar dit keer is hij de enige die hierdoor de strijd moet staken. Rivaal Villeneuve gaat er met het kampioenschap vandoor. De FIA straft Schumacher door zijn tweede plaats in het WK af te nemen, maar zijn vijf overwinningen blijven staan.Tijdens het seizoen 1998 is het aan het grote talent van Schumacher te danken dat Hakkinen in zijn onoverwinnelijke McLaren toch nog met moeite de titel verovert. Pas in de laatste race geeft de Duitser zich gewonnen. Nu hoopt Schumacher dan eindelijk in 1999 zijn belofte aan Ferrari in te lossen: het veroveren van de wereldtitel.

Het jaar 1999 gaat voor Michael Schumacher echter de mist in. Daar kan hij zelf niets aan doen. De Duitser zit midden in de titelrace als hij bij de Grand Prix van Engeland zwaar crasht. De achterremmen van zijn Ferrari laten afweten en Schumacher schiet met hoge snelheid in een bandenstapel. Een dubbele beenbreuk houdt hem tot de voorlaatste race van het seizoen aan de kant. Bij zijn terugkeer in Maleisie blijkt Schumacher beter dan ooit. Maar liefst tweemaal staat hij de leiding af aan zijn teamgenoot Eddie Irvine, omdat de Noord-Ier nog strijdt om het kampioenschap. Maar in de slotrace in Japan komen zowel Schumacher als Irvine tekort op Mika Hakkinen, die wereldkampioen wordt. Voor Ferrari is er toch iets te vieren: het team wint zijn eerste constructeurstitel sinds 1983.

Pas in 2000 is ook de wereldtitel voor coureurs een feit. Schumacher evenaart het record van negen overwinningen in één seizoen, dat op naam staat van Nigel Mansell (1992) en hemzelf (1995). Een glansrijke campagne dus, maar bepaald niet zonder tegenslagen. Schumacher wint de eerste drie races van het jaar, maar verliest door pech en fouten zienderogen terrein halverwege het seizoen. Korte tijd moet hij de leiding in het kampioenschap uit handen geven aan rivaal Mika Hakkinen, maar met vier zeges in de slotfase van het seizoen wordt hij toch nog afgetekend winnaar.

2001 is het jaar waarin Schumacher met negen overwinnigen de titel met gemak binnensleept. Hij wordt al vroeg in het seizoen wereldkampioen namelijk in Hongarije ook haalt Ferrari hier de constructeurs titel binnen. Dit was dus een ware dubbelslag. Schumacher hoopt de goede lijn voort te kunnen zetten in 2002 namelijk weer het binnen halen van beide titels.

Het jaar 2002 is tot op dit moment het beste jaar wat Michael ooit gehad heeft. Hij heeft namelijk alle 17 races op het podium gestaan 11 races gewonnen 5 keer tweede en 1 keer derde. Met die 11 zeges vestigd hij weer een nieuw record namelijk het hoogste aantal zeges in een seizoen. Hij heeft het kampioenschap dit jaar zelfs gewonnen met bijna het dubbelle aantal punten als de nummer twee. Net zoals vorig jaar is Michael Schumacher weer de grote kanshebber voor de titel. Als hij 2003 weer de titel wint heeft hij hem 4 keer op rij gewonnen. Ook de constructeurs titel zal in2003 weer naar het team uit Maranello gaan.

2003 was na 2002 een redelijk ontnuchterd seizoen. Welliswaar behaalde Schumi zijn 6e titel en vestigde zich daarmee aan de absolute top der motorsport aller tijden, maar zonder stoot of slag ging het niet. Al direct tijdens de eerste race werd duidelijk dat de door de FIA ingevoerde veranderingen om Ferrari af te remmen werkten. Michael kende een moeilijke seizoenstart en kon zich maar niet anticiperen op de nieuwe regels, hierdoor wist hij zijn eerste zege van het seizoen pas te scoren tijdens de 4e Grand Prix van het seizoen. De race stond echter in het teken van familiedrama, want tijdens het raceweekend liet moeder Elisabeth Schumacher het leven. Ondanks alles toonde Michael zich ijzersterk en knokte zich terug naar de top van het klassement, op een manier zoals alleen hij dat kan. Het midden van het seizoen stond in het teken van nog meer drama. Met het F1 circus richting Europa trekkend, dat in de ban was van een heuse hittegolf, werd al gauw duidelijk dat Michelin overduidelijk de overhand ten opzichte van concurrent Bridgestone. Een serie zware races waren het gevolg, met als absoluut dieptepunt de race in Hongarije, waar Michael op een ronde werd gezet. Vanuit Hongarije trok het circus richting Monza, waar Ferrari illegale praktijken van Michelin aan het licht bracht. Een tactisch goed moment, want Michelin raakte uit balans, waardoor Michael kon zegevieren in zowel Italie als Amerika, waar hij de basis legde voor zijn 6e titel. In Suzuka maakte hij het karwei af door als 8e te finishen en de titel de zijne te maken. Ferrari pakte haar 13e constructeurstitel. Niets kon hen hiervan weerhouden, zelfs de FIA niet. 2003 in het kort samengevat: New Rulez, Old Champion.

Enter supporting content here